Huiswerkbegeleiding Tilburg
U bevindt zich hier: Home \ Huiswerkbegeleiding Tilburg

Heb je moeite met je huiswerk? Heb je geen zin om na een dag school nog huiswerk te maken? Vind jij het moeilijk om je tot je huiswerk te zetten? Doe jij je best maar kom je er gewoon niet uit? Dan is huiswerkbegeleiding de oplossing! Prostudy biedt persoonlijke huiswerkbegeleiding aan, één op één privéles of huiswerkbegeleiding samen met een vriend of vriendin.

Hoe helpt huiswerkbegeleiding mij?

Huiswerkbegeleiding van Prostudy biedt de mogelijkheid om zowel voor als na schooltijd of in de tussenuren direct te beginnen met je huiswerk. Je krijgt net als bij de bijlessen een toegewijde student toegewezen, die samen met jou je huiswerk maakt. Je student ziet er op toe dat jij wel echt je huiswerk maakt en als het even niet wil legt hij je de dingen uit die je niet snapt. Het voordeel hiervan is dat je een stok achter de deur hebt om je huiswerk te maken en je op een leuke manier je huiswerk maakt. Zo wordt huiswerk maken een stuk minder vervelend en kost het je veel minder tijd!

Herhaling

Het is verstandig om meerdere uren huiswerkbegeleiding per week te plannen. De informatie die je op school hebt geleerd zit in de dag waarop je er les over gehad hebt nog kort in het geheugen en kan beter toegepast worden op de huiswerkopgaven en het leerwerk. Door huiswerkbegeleiding regelmatig te plannen voorkom je uitstel gedrag en zet je informatie uit het korte termijn geheugen beter, sneller en effectiever om in informatie in het lange termijn geheugen. Zo hoef je de stof voor je toets alleen nog op te halen en niet alles in de dagen voor je toets te leren, waardoor je hogere cijfers haalt.

Leren plannen

Op de middelbare school krijg je een groot vakkenpakket en dat betekent dat je ook voor veel vakken huiswerk moet maken. Bij veel middelbare scholieren gaat het mis in de planning. Ook hier kan huiswerkbegeleiding je bij helpen! Samen met je huiswerkbegeleider neem je door wat je voor welke vakken moet doen. Hij helpt je de vakken in te delen zodat je snel en effectief al je huiswerk maakt. In de planning komen natuurlijk ook je SO’s, SE’s en toetsen terug zodat je niet voor verrassingen komt te staan, waardoor je alles op het laatste moment nog moet leren.

Leren leren

Leren is een vak apart. Bij huiswerkbegeleiding leert je toegewijde student je verschillende leerstrategieën, oefenen met stof, huiswerk maken, plannen, en het voorbereiden van toetsen, SE’s en SO’s. Ook leer je hoe je een goede samenvatting moet maken, waardoor je de kern van de zaak leert!

Samen leren

Samen leren is leuker dan alleen. Daarom biedt Prostudy samen leren huiswerkbegeleiding aan! Meld je met een vriend of vriendin aan voor huiswerkbegeleiding en leer samen hoe je huiswerk en leerwerk moet maken. Samen huiswerk maken is effectief omdat je het je vriend of vriendin kan vragen hoe het ook alweer was als je het even niet meer weet. En er zit een financieel voordeel aan! De student die jullie toegewezen krijgen, helpt jullie net als in een individuele huiswerkbegeleiding. Bevalt het niet, dan kan je altijd terug privé huiswerkbegeleiding.